De Stichting Boemerang biedt kinderen uit tehuizen of bijvoorbeeld autistische kinderen de mogelijkheden om op kamp te kunnen gaan. Dit kan zowel gaan om een groepsvakantie als om individuele kampen. De groepsvakanties zijn voor groepen kinderen uit diverse tehuizen. Voor individuele kinderen die op een andere manier niet op vakantie kunnen biedt Boemerang individuele kampmogelijkheden.

Een goed vakantiekamp betekent voor de Stichting Boemerang meer dan alleen een verblijfplaats. Daarom worden hoge eisen gesteld aan zowel de accommodatie, als de locatie en de faciliteiten hier omheen. Tot nu toe is er één locatie. De stichting wil in de toekomst graag op meerdere locaties vakantiekampen organiseren. Dit is niet eenvoudig. De locaties moeten betaalbaar blijven om de vakantiekampen zo goedkoop mogelijk aan kunnen bieden. Tevens moet het een plek zijn waar kinderen zich prettig en veilig voelen en moeten de faciliteiten aan hoge eisen van kwaliteit en veiligheid voldoen. Daarnaast moet er natuurlijk voldoende geld beschikbaar zijn om de locaties te betalen en in te richten. Op welke termijn er meerdere locaties komen is dus afhankelijk van beschikbare locaties en de inkomsten van de stichting via sponsors en donateurs.

Sinds de zomer van '96 biedt de Stichting Boemerang kampaccommodatie aan. Deze accommodatie ligt in de Achterhoek.
De groepsaccommodatie ligt op het terrein van Buitencentrum "Kerkemeijer" aan de Ruurloseweg 51 te Borculo.
In het verleden werd er ook een tentenkamp opgebouwd in de zomerperiode,
door de gestegen behoefte aan faciliteiten en voorzieningen is deze activiteit gestaakt.


Ook organiseert Boemerang complete vakantiekampen voor thuiswonende kinderen met een autistische stoornis. Deze kinderen zijn in de grote schoolvakantie 6 weken thuis. Vaak is dit voor ouders een enorme belasting. Met de kinderen op vakantie gaan is in veel gevallen niet mogelijk. Om de ouders te ontlasten en de kinderen een vakantie aan te bieden organiseert de Stichting Boemerang sinds de zomer van 2000 dit speciale kamp.