OKEE Vakantiekampen organiseert te gekke vakantiekampen voor jeugd van 8 tot 16 jaar. We hebben voor ieder wat wils, van actieve survival kampen tot een week vol zang, dans en toneel. OKEE heeft maar één doel: wij willen jou een fantastische week bezorgen! We zijn een jonge organisatie, maar hebben ervaren leiding, zowel jong als oud.

Het goede van OKEE

  • Een week die past bij uw kind: kleine groepen, kleine leeftijdverschillen en voor elk wat wils

  • Meer aandacht dan waar dan ook: één leiding per drie deelnemers

  • Jarenlange ervaring: OKEE en haar voorganger SMS Jeugdvakanties hebben samen zo'n 30 jaar jeugdvakanties georganiseerd

  • Professionele vrijwilligers: de leiding is getraind en gescreend, er werken veel vrijwilligers met een pedagogische achtergrond bij OKEE

De OKEE manier

OKEE heeft in de loop der jaren een unieke manier ontwikkeld om zomerkampen te leiden. De vrijwilligers hechten aan deze manier. Enkele kenmerken:

  • De leiding bepaalt zelf het programma van een kamp en is daardoor flexibel: als het weer verandert, verandert het programma mee

  • De leiding is een team, er is wel een coördinator maar geen "chef"

  • Teamspirit: de hele leiding voelt zich verantwoordelijk en trekt één lijn

Samenwerking met OKEE Jeugdvakanties

OKEE Vakantiekampen is een nieuwe organisatie, die in het leven geroepen is om de unieke eigenschappen van de kampen van Stichting OKEE Jeugdvakanties te behouden toen OKEE Jeugdvakanties werd opgeheven. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft samenwerking gezocht met Boemerang en OKEE Vakantiekampen opgericht. We zijn nu kleinschaliger waardoor we minder overhead en kortere communicatielijnen hebben en nu nog betere kampen (voor zover dat kon) kunnen neerzetten!

Samenwerking met Boemerang

Onze samenwerkingspartner is de stichting Boemerang. Deze stichting wilde graag meer jeugdvakanties aanbieden. De oud-vrijwilligers van OKEE mogen de OKEE-cultuur behouden in een eigen tak van Boemerang. Die tak is OKEE Vakantiekampen. Kijk voor meer informatie over Boemerang op de site van Boemerang.

Voor vrijwilligers

Wil je je opgeven als vrijwilliger? Ga dan naar de site. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van OKEE Vakantiekampen? Stuur dan een mailtje. En houd de site in de gaten, hij wordt regelmatig van nieuwe informatie voorzien.

Nieuwe vrijwilligers worden altijd getraind en gescreend, een Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht.

Wil je je ook buiten het vakantieseizoen inzetten voor OKEE vakantiekampen? Bijvoorbeeld bij het trainen van nieuwe vrijwilligers of het bellen van ouders van deelnemers? Dat kan! Meer info vind je hier.