In 1998 werden door het bestuur van "Stichting Boemerang" de eerste plannen gesmeed voor een groepsaccommodatie op het terrein van Buitencentrum "Kerkemeijer" in Borculo (Ruurloseweg 51).
Dit als aanvulling van de beide tentenkampen om zo meer mogelijkheden te creëren, ook in de winter, voor al "onze" kinderen. In eerste instantie werd een stenen gebouw ontworpen dat, na later bleek, financieel niet haalbaar was.
Even werd nog uitgeweken naar Emst, maar daar stemde de gemeente Epe niet mee in. Jammer, want op die manier hadden we over twee verschillende locaties kunnen beschikken.
In 2001 zijn er nieuwe plannen ingediend bij de gemeente Borculo. In 2002 kregen we de bouwvergunning! Besloten werd dat vele vrijwilligers van Stichting Boemerang het karretje zouden gaan trekken om de groepsaccommodatie te realiseren. Met enorm veel energie en met behulp van sponsors kon in juni 2003 het gebouw in gebruik worden genomen.
 

We kunnen gerust stellen dat dit zonder deze mensen, die al hun vrije tijd hier in hebben gestoken, niet mogelijk was geweest. De groepsaccommodatie heeft de toepasselijke naam "Boemerang" en beschikt over de volgende faciliteiten:


• Een volledig ingerichte recreatiezaal van 6.00 x 10.00 m.
• Een open keuken met inventaris.
• Een stereo-installatie.
• Een entree met 2 toiletten.
• Twee douchecabines.
• 10 slaapkamers met elk een stapelbed, dus 20 slaapplaatsen.
• Een terras.

Bij de groepsaccommodatie staan een parasol, stoelen, tafels en banken, ongeveer 15 fietsen in diverse maten en 2 tandems.  Het is toegestaan om een kampvuurtje te houden op de daarvoor bestemde kampvuurplaats.

Bekijk ook het fotoalbum van de Groepsaccommodatie.

Stichting Boemerang is enorm trots op deze groepsaccommodatie en hoopt dat er in de toekomst veel kinderen van kunnen genieten door er hun welverdiende vakantie door te brengen.


Klik hier voor meer informatie.